HTML

Magamról

Egy lelkes magyar jelnyelvi tolmács Kaliforniában...:>

 

Kommentek

Videoim

Hasznos linkek

Kedvenc tolmacsolasi helyszinem

2011.11.27. 21:14 :: aslancsi

Nemreg ismet San Diegoban jartunk, es ellatogattunk a Sea World-be is, ahol lehet delfinekkel uszni, gyilkos balnakat csodalni, fokakat etetni es amit csak el merunk kepzelni. :> Lattunk sok erdekes show-t, amik mind igazi amerikai hatasvadasz modon voltak megrendezve, neha konnyekig hatodott a kozonseg, de legtobbszor termeszetesen a folyamatos nevettetes, szorakoztatas volt a cel. Szamomra megis a legerdekesebb egy jelnyelvi tolmacs volt, vegig csak ot tudtam figyelni, egyszeruen nem tudtam levenni a szememet rola, es folyamatosan talatam vmi kerdest, amit feltettem magamnak:

-Vajon a zenet fogja tolmacsolni?,

-Huh, most egyszerre beszel mindenki, ezt hogyan oldja meg?,

-A foka erdekes hangot ad ki, nah ezt tuti nem tudja ilyen viccesen atadni, vagy megis?

 

 

 

Nagyon ugyes es lelkes volt a tolmacs lany, es remekul iranyitotta a siket csoport figyelmet, akik lathatoan elveztek az egesz musort. Miutan hazaertunk persze rakerestem, hogyan mukodik ez, es majdnem leesett az allam. A Sea Worldben minden honap elso szombatja ASL nap, szoval lehet igenyelni jelnyelvi tolmacsot, aki ott dolgozik, tehat ismeri az egesz parkot, es ahogy lattam ket show kozott meg kulonbozo erdekes torteneteket is meselt az altala kisert csoportnak.

Szoval ez az egyik uj almom, hogy egyszer majd ujra tolmacsoljak, ha nem is a Sea World-ben, de vmi klassz helyen, sok ember elott. Hianyzik a tolmacsolas, most nem arra gondolok, hogy a konyvtarban vagy egy kavezoban nehany mondatot forditok Davidnek, hanem olyan podium tolmacsolas, mint amiket otthon csinaltam. Akar egyetemen, koncerten, templomban, stb. Most megint annyira tavolinak es elerhetetlennek tunik, hogy valaha ujra hivatalosan is jelnyelvi tolmacs leszek itt Kaliforniaban. Remelem, januartol majd ujra lenduletre kapok, hiszen beiratkoztam ide a helyi foiskolara a De Anza College-ra, heti ketszer lesz jelnyelv oram, es heti ketszer angolom, mar tul vagyok a felveteli vizsgakon, szoval can't wait to start! :>

 

2 komment

Címkék: kalifornia san diego tolmács jelnyelv asl amerikai jelnyelv jelnyelvi tolmács

A bejegyzés trackback címe:

https://hallatlanulangyali.blog.hu/api/trackback/id/tr593416604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagykati77 2011.11.29. 19:47:34

Szia Ancsi!
Jól hangzik az élményed!Ha kitartásod olyan marad ,mint itthon akkor rövidesen már Amcsi pódiumon állhatsz:-))
puszi

aslancsi 2011.11.29. 19:56:30

Szia Kati, koszonom szepen, ez most nagyon jol esett, mert eppen annyira tavolinak tunik ez a kituzott cel...Puszi Neked is! :>
süti beállítások módosítása