HTML

Magamról

Egy lelkes magyar jelnyelvi tolmács Kaliforniában...:>

 

Kommentek

Videoim

Hasznos linkek

Baby Sign Language

2012.07.09. 17:58 :: aslancsi

Veget ert ez a felev is a fosulin, nem is mertem remeleni, hogy megint A+-t kapok, de sikerult. :> Pedig a vege fele mar volt nehany rosszabb teszt eredmenyem is, mert a memoriam sokszor megtrefalt es mindent elfelejtettem szinte, foleg azokat a jeleket, amiknek a jelentese is egy uj angol szo volt, meg a lebetuzesuk is fejtorest okozott. (A unit teszteken latszik, hogy mennyire szepen csokkent a teljesitmenyem, ugh...:/)

sign final.png

"Pregnancy brain", aki mar volt terhes (aldott allapotban pardon ;>) tudja mirol beszelek, amikor elindulsz valamiert a masik szobaba es mire odaersz elfelejted, hogy miert is mentel...:D Szoval az elso kisbabankat varjuk, mar 6 honapos vagyok, es nagyon varazslatos az egesz.

IMG_1382.JPG

Mostantol valoszinuleg foleg a baba jelnyelvrol fogok irni, par hete voltunk egy eloadason, ahol igazabol egy tanfolyamot reklamoztak csak. Nagyon meno itt baba jelnyelvet tanulni ez a tanfolyam arabol is meglatszott ami 400$ lenne plussz tananyag, es kb. 3 alkalommal lenne mindossze ora. Persze mondanom sem kell, hogy biztos telthazas lesz minden honapban. En mielott elgondolkoztam volna egyaltalan a beiratkozason elmentem a sunnyvale-i konyvtarba (ahova amugy is minden heten jarok :>) es attanulmanyoztam az osszes temaban kiadott konyvet/dvd-t. Nos ra kellett jonnom, hogy itt az ASL es a Baby Sign Language 99%-ban megegyezik. Valamiert en ugy emlekszem, hogy otthon eleg sokban elter a jelnyelv es a baba jelnyelv, vagy nem? Valaki tud errol?

A fosulin egyebkent az utolso reszet a jelnyelvnek (ami utan lehet menni a tolmacskepzore) tavasszal inditjak csak, szoval arra remelem majd el tudok menni, es be tudom fejezni. A csoporttarsak mind nagyon jo fejek, nehanyukkal jo baratok is lettunk, szoval hianyozni fognak. Keszult a zarobulin par csoportkep is, amin mindenki rajta van, egyelore varom, hogy atkuldjek oket, de addig itt van a 2 legjobb fej a csoportbol, vagyis 3, vagyis 4. ;P

IMG_1380.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: siket jelnyelv asl amerikai jelnyelv jelnyelvi tolmács jelnyelvi tanfolyam siket kultúra baba jelnyelv baby sign language

A bejegyzés trackback címe:

https://hallatlanulangyali.blog.hu/api/trackback/id/tr684638293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása